top of page
infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA.jpg

A kedvezményezett neve: Human-Net Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Humán Erőforrásfejlesztési Alapítvány

A projekt címe: Aranyalma Tanoda

A szerződött támogatás összege: 18 771 500 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása: 

 

Aranyalma Tanoda

EFOP-3.3.1-16-2017-00081

 

A projekt célja a Nyíregyházán, elsődlegesen Örökösföldön és a város egyik szegregált lakótelepén, a Keleti lakótelepen élő 30 fő, 6-18 év közötti hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanuló iskolai lemorzsolódásának megelőzése, iskolai előmenetelének javítása. A programot és abban minden elemet a gyermekek egyéni igényeihez és szükségleteihez igazodva valósítunk meg. Ennek érdekében az előzetes igényfelmérés eredményeihez illeszkedően, illetve a korábbi Tanoda megvalósítási tapasztalataira építve terveztük meg jelen projekt tevékenységeit, a tanulók előrehaladását pedig az egyéni haladási naplóban rögzítjük.

A projektben olyan elemeket terveztünk, melyek a tanulók személyiségét, magatartását, egyéni és közösségi kompetenciáját széles körben fejlesztik. Hangsúlyt fektetünk a tanulók szociális, érzelmi nevelésére, a mentálhigiénés fejlesztésre, a pályaválasztással kapcsolatos ismeretek bővítésére, a tanulók egyéni életpálya alakulásának támogatására, önismeretének, pozitív jövőképének fejlesztésére. Ezen felül lényeges programelemünk a tehetséggondozás, mely egyfajta kitörési lehetőséget is biztosít a hátrányos helyzetű célcsoport számára. Tapasztalt Tanoda megvalósító szervezetként ismerjük azokat a programokat, melyek a célcsoport számára motivációt jelentenek, ezért olyan alternatív, nem-formális pedagógiai módszereket alkalmazunk, melyek érdekesek és figyelemfelkeltőek. 

A szabadidő hasznos eltöltése is kulcsfontosságú a célcsoport körében, mellyel a további problémák kialakulását előzzük meg. 5 alkalommal kirándulást, 1 alkalommal táborozást szervezünk és uzsonnát is biztosítunk a tanodás gyerekek számára.  A 6 alkalommal megvalósuló és legalább 180 főt megmozgató nyitott tanodai programok lehetőséget biztosítanak a tanulók szűkebb és tágabb környezetének érzékenyítésére, programokba történő bevonására.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.12.31.

Projekt azonosítószáma: EFOP-3.3.1-16-2017-00081

tanoda
tanoda
press to zoom
tanoda
tanoda
press to zoom
tanoda
tanoda
press to zoom
tanoda
tanoda
press to zoom
tanoda
tanoda
press to zoom
tanoda
tanoda
press to zoom
bottom of page